miercuri, 8 iulie 2009

Romania de astazi

Urmaream zilele trecute emisiunea lui Cristi Brancu in care a fost invitata Oana Roman...La un moment dat,Oana vorbea despre televiziunea romaneasca si despre faptul ca ea la televizor se mai uita doar la CNN si EuroNews...Spunea ca ii este sila,e scarbita de tot ceea ce inseamna mass media...Din punctul meu de vedere a descris exact ceea ce simt si eu...Cand vad ca la TV exista tot felul de emisiuni cu personaje cat se poate de cunoscute din anumite puncte de vedere...care se cearta,se scuipa,se injura si chiar se bat...te gandesti...unde am ajuns?...si daca stam putin si analizam,concluzionam ca de fapt e vina noastra...da...e vina noastra[si cand zic noi ma refer la popor,fiindca stiu ca sunt multe persoane care nu urmaresc asemenea emisiuni printre care ma numar si eu]...fiindca noi suntem cei care ne uitam la asemenea emisiuni,creste audienta cu astfel de subiecte si bineinteles ca si numarul personajelor si al emisiunilor in care sunt prezente acestea creste...Pana si politicienii se cearta prin emisiuni...Asta e la TV acum...

5 comentarii:

Fairy` spunea...

Eu dadusem peste un fel de interviu cu Dan Daconescu in care spunea ca secretul lui, financiar vorbind, este ca oamenii din emisiunile lui atrag publicul. Concluzia: lumea se uita la toata tampeniile si la toti ratatii pentru ca le place barfa, le place sa stie ce a mai facut X`ulescu.
De stiri, nu mai zic... toate accidentele, toti violatorii si criminalii... de ce? Pentru ca lumea se uita! Eu urasc stirile de la ora 5 sau la cat sunt alea... Pur si simplu nu le suport!
Popor tampit!

Printre Gânduri spunea...

Problema e ca modelul Dan Diaconescu este urmat si de alte televiziuni si realizatori de emisiuni si se inmultesc pe zi ce trece...tot din vina noastra[a poporului],ca ne uitam[poporul]...Suntem un popor barfitor,ai dreptate,ne place sa aruncam cu noroi in cei de langa,sa aratam cu degetul...asta place poporului roman...in loc sa se puna accentul pe lucruri mult mai importante,precum sistemul de invatamant si sanatatea,promovam anumite personaje[adevarul e ca avem ce sa invatam de la ele,cum sa facem bani facandu-ne de ras]...Asta e educatia pe care o primim si si gradul de civilizatie pe care il avem...

Unknown spunea...

Cu cativa ani in urma obijnuiam sa rad de mama ca se uita la emisiunile acelea de pe TVR cu muzica populara si cu pelerinaje prin tara.
imi placea si mie "Bucataria lui Radu"...apoi brusc toata televiziunea romana a involutionat ....si am ajuns sa o ascult pe Roxy Manelista si puradelu cu care canta domnisorica la OTV.
Ba ma mai trezesc cautand un film bun de vizionat si norocul pe capul meu, dau de Sexy Braileanca, Alina Plugaru si alte panarame care se cred mari vedete...sorry de vocabular dar chiar mi-am iesit din pepeni acum :))

Printre Gânduri spunea...

eu i-am vazut pe Roxy Manelista si pe Marian Valorosu la Cronica Carcotasilor si apoi pe site-ul lui Bendeac...sunt incredibile fiintele astea...iti recomand sa asculti atunci cand ai nevoie de spargere de timpan,de zgarieturi pe creier si de dureri de cap...

crystalball spunea...

ma simt un om fericit cand citesc aici pentru ca eu nu am mai deschis tv de mai bn de 2 luni ca sa ma asez in fata lui si sa ma uit la emisiuni sau filme, nimic:))
emisiunea lui Cristi Brancu imi placea si mie, e critica dar parca barfeste prea mult si fara rost cateodata. si la el au mai fost certuri si scandaluri.. bunica mea, ce sa ii faci, se uita la 0TV si la stiri, de ce nu stiu dar ce sa ii faci.. si cum populatia Romaniei e batrana se intelege de ce au atata succes astea.
eu consider tv o modalitate de manipulare, de falsa educatie, de promovare a prostiei si a "povestii drobului de sare". in afara de cateva programe stiitifice, sa zicem, sau straine nu ai ce sa vezi, mai bine nu te mai uiti.