miercuri, 19 august 2009

Oare?...

Sunt multi care cad in confuzia "Oare exista Dumnezeu"...unii afla raspunsul si se simt linistiti,altii continua sa spere la un raspuns care sa le lumineze calea...
Si mi se pare normal sa cazi in confuzie,avand in vedere tot ce ne inconjoara..."Toate vin de la Dumnezeu"...doar oare Dumnezeu isi doreste ca unii sa nu fie linistiti in casa Sa?
De multe ori mi s-a intamplat sa intru in biserica nesigura pe mine...De ce?...pentru ca sunt multe batranici care te privesc cu dispret,ca si cum le-ai calca teritoriul...Batranici care nu au dreptul sa ne judece,daca stai bine sa analizezi,pentru ca pe tot parcursul slujbei stau si vorbesc despre X,despre Y...pe scurt-barfesc.
Oare asta isi doreste Dumnezeu sa se intample in casa Sa?
Oare Dumnezeu isi doreste ca trimisii sa impartaseasca invatatura Sa pe Pamant sa aiba un comportament lipsit de caracter?De ce lipsit de caracter?Pentru ca nu respecta regulile bisericesti,uneori avand afaceri ilegale,si apoi sa vina sa cerseasca din poarta in poarta pentru "cotizatia anuala","sprijin pentru saraci"...si cand colo,saracii nu sunt ajutati cu nimic,insa preotul si-a schimbat masina...
Oare lui Dumnezeu ii place ce vedem noi?...Raspunsul il stiu,dar vreau sa va stiu parerea...

6 comentarii:

Anne spunea...

Sincer,eu cred in existenta lui Dumnezeu..asta pentru ca am simtit puterea lui adesea. Legat de batranii care ne privesc sfidatori, sau a oamenilor care tin in ei o mare cantitate de rautate, se zice ca uneori iti este dat sa te intalnesti cu anumite persoane tocmai pentru a avea un exemplu, pentru a avea ce invata din asta. Acum depinde de noi, daca vom cadea in "inspita" sau ii vom ajuta si pe ei aratandu-le ca viata asta e frumoasa, nu se merita s-o traim cu rautate si in certuri.
O zi frumoasa iti doresc draga mea

Zadkielix spunea...

Dumnezeu exista.
Merci pentru acest articol.
Circula un vechi banc, de fapt o poveste de-a dreptul remarcabila ce vreau sa ti-o povestesc.
Pe zidurile celebre ale universitatii din Sorbona, Paris, in timpul vietii filosofului Nietzsche era scris , cu litere de-o schioapa ,in limba franceza cu cerneala neagra urmatoarele:
" Dumnezeu a murit,semnat Nietzsche."
La sfarsitul vietii, mai precis dupa moartea filosofului,ca o minune, cu cerneala rosie ce inca exista pana in prezent a aparut urmatoarea propozitie:
" Nietzsche a murit, semnat Dumnezeu."
...
Eu nu am mai avut comentarii sau cuvinte cand mi-a fost relatata aceasta istorioaRA.
CU SPERANTA CA NU8 TE-AM DERANJAT sau socat imi iau " LA REVEDERE " (MOMENTAN) DE LA TINE SI DE LA SPATIUL ACESTA VIRTUAL CE-L INTRETII intr-un mod minunat!
P.S
Lipsa de caracter si "sportul" de a ne da cu...Dumnezeu a devenit o traditie. Nu vreau sa mai amintesc despre acest fariseism deoarece as fi cel ce ridica piatra degeaba, stiindu-ma destul de pacatos...
Dar, nu voi tolera sfidarea si nici pe sfidatori si, ma voi ruga Bunului Dumnezeu ce simt ca ma ajuta in fiecare zi sa ma intareasca si sa ma mantuiasca.
ViaTA E FRUMOASA ORICUM dEPINDE INSA DE NOI TOTUL!

Printre Gânduri spunea...

Multumesc Danielix.Tu nicioadata nu deranjezi si ceea ce spui ma face sa ma simt bine.Si eu cred in Dumnezeu,dar recunosc ca acum ceva timp am pus la indoiala existenta Lui din cauza unor probleme care nu se sfarseau...Insa am trecut peste asta,zic eu cu bine,si continui sa lupt.Doamne Ajuta!

Fairy` spunea...

Eu una n-am nevoie sa merg la biserica pentru a-l simti sau a crede in Dumnenezeu. Am fost, am vazut tiganime si persoane in varsta care se uitau stramb la mine. Intr-adevar, atunci cand intru in biserica simt o liniste interioara pe care nu o pot simti in oricare alta parte.
Dar da, cred ca El exista si ne vegheaza, desi avem momente cand credem ca nu e asa.
Aminteste-ti ca o problema nu vine niciodata singura, ci atrage si altele dupa ea, dar intotdeauna, dupa probleme rasare soarele.
Eu cred ca perioadele rele care ne pun in fata unor situatii reale si ne trezesc din lumea de vis, ne fac sa suferim, dar in acelasi timp ne fac si mai puternici!

Dana spunea...

Scumpa mea, ti-ar place la noi la biserica. Parintele iubeste tinerii si nu permite "doamnelor in varsta" sa-i critice pe tineri sau sa le dea indicatii.

Printre Gânduri spunea...

Din pacate la noi nu se intampla asa...