luni, 17 august 2009

Undeva exista o speranta...

Anul acesta se implinesc 101 de ani de la inaugurarea, de catre Nicolae Iorga, a Cursurilor de Vara ale Universitatii Populare de la Valenii de Munte – Prahova(orasul meu natal)
Aceste cursuri isi propuneau sa ajute la ridicarea spirituala a poporului roman, la intelegerea clara de catre romani a originilor lor daco-romane, precum si a obiectivelor in vederea implinirii unitatii nationale.
Universitatea Populara de Vara Nicolae Iorga este cel mai important eveniment cultural ce se desfasoara anual la Valeni,si bineinteles ca am profitat de ocazie si am mers la concertul pregatit de organizatori.Desi in oras a fost maaaaare agitatie(de 15 august anual se desfaoara un targ(balci) si toata lumea din jur vine sa umple terasele si strazile (numai cacalari si pitzipoance)...m-am simtit si eu mai bine cand am vazut ca cineva chiar gandeste si o sa organizeze ceva de calitate.
Revenind la concert...Harry Tavitian,Johnny Raducanu si Pedro Negrescu ne-au incantat de pe scena Casei de Cultura.Bine zicea Johnny Raducanu,cand a vazut ca lumea pleaca zgomotos pe la jumatatea recitalului "plecati ma...ce stati la un concert de genul asta?"
Totul a fost ok...insa eu am simtit prezenta unor persoane care nu aveau ce sa caute acolo(s-au plimbat prin fata mea continuu...aceleasi persoane...Afara sa vorbeasca la telefon-inauntru sa mai traga cu ochiul...)
Se poate...intre atata agitatie,prosteala de hi5,manele,injuraturi,bautura sa existe si un scurt dar bine venit concert...Undeva exista o speranta de evolutie...

6 comentarii:

Anne spunea...

Speram ca totusi isi vor reveni lucrurile si vom ajunge si noi oameni "normali",nu?

Printre Gânduri spunea...

Cu Dumnezeu inainte...

Anonim spunea...

cunosc despre ce eveniment este vorba(doar suntem concetateni:P). Recunosc ca daca nu erai tu, poate ca nu ajungeam la concertul ala care am simtit ca ma vindeca de orice suferinte ale mele. A fost chiar ceva la care nu m-am asteptat sa vad in valeni vreodata, dar se pare ca am subestimea prea mult orasul asta atata amar de vreme. Si sunt si de acord cu observatiile tale, insa un lucru vreau sa specific despre persoanele alea, care s-au fatait si prin fata mea bineinteles. Nu cred ca aveau mai mult de 12-13 ani asa ca eu cred ca pentru varsta aia, genul ala de muzica poate fii destul de plictisitoare pentur ca nu toti sunt la fel de dispusi sa asculte asa ceva (sunt si exceptii de varste d-astea)

Printre Gânduri spunea...

Ma bucur ca te-ai simtit bine la concert,desi te-am abandonat pe undeva prin spate,eu avand locul rezervat...daca nu aveau chef sa asculte,de ce au mai venit?...

Anonim spunea...

Aflam de la Radio Erevan…

Un ascultator intreaba la Radio Erevan: E adevarat ca la Valenii de Munte…?
Radio Erevan raspunde: da, Dom’le, e adevarat!

http://harrytavitian.wordpress.com/2009/09/13/cronici-dupa-concertul-cu-johnny-raducanu-de-la-valenii-de-munte/

Printre Gânduri spunea...

Anonim...iti multumesc ca m-ai vizitat si poate o sa revii...de asemenea multumesc pentru articol...nu stiam de existenta lui...insa cunosc autorii celor citite...
Sper sa-mi dai sansa sa descopar cine esti...
Toate cele bune!