marți, 14 iulie 2009

Apa intre ape...

Citeam pe blogul lui Anne(http://annein.blogspot.com) un post referitor la interzicerea apei imbuteliate...eu am facut un mic studiu si niste analize pe 4 tipuri de apa pentru un concurs...
Apele analizate au fost de izvor,imbuteliata plata,imbuteliata carbogazificata si de la robinet...Si am descoperit ca apele imbuteliate nu sunt chiar asa cum credeam,adica datele pe care producatorii le scriu pe eticheta nu sunt mereu in concordanta cu apa continuta de ambalaj,si asta pentru ca analizele sunt facute la un interval destul de mare iar apa imbuteliata nu era trecuta prin niciun proces de purificare...
Chimic vorbind studiile au aratat ca sarurile continute au concentratii bune in cazul apei potabile,insa apa imbuteliata a avut valoare foarte apropiata de valoarea maxima;substantele organice au avut valori foarte bune,insa turbiditatea apei imbuteliate a depasit limita maxim admisa,datorita faptului ca apa imbuteliata este naturala si nu este trecuta prin niciun proces de purificare.De asemenea,valoarea pH-ului,in cazul apei imbuteliate a fost foarte mica,valoare neacceptata in cazul apei potabile.Alte studii au aratat faptul ca aciditatea apei este influentata de ambalaj,in cazul apei in ambalaj tip PET valoarea pH-ului scazand.

Ceea ce va recomand este sa fiti atenti ce apa consumati....sa va uitati atent pe ambalaj si sa alegeti apa cu pH-ul ridicat,si sarurile(de obicei sunt trecute ca fiind Ca sau Na) sa aiba valoare mica...
Desi pentru unele statii de purificare a apei strictetea e la ea acasa,si apa este in parametri normali(adica e buna de baut)...in cazul statiei care aprovizioneaza orasul meu nu se intampla asta,si acesta este motivul pentru care beau apa imbuteliata...

2 comentarii:

diana spunea...

hmmm... studiile astea le-ai facut pt chimexpert, nu?:)
am avut si noi pe cineva care o facut despre apa, dar la a 10a!

Printre Ganduri spunea...

Da,pentru Chimexpert le-am facut...