miercuri, 8 iulie 2009

Vreau sa traiesc in trecut...

Nu e vorba de trecutul meu...Tot citesc si citesc carti in care actiunea se desfasura undeva la inceputul secolului trecut...si cu fiecare carte citita raman mai impresionata de viata de atunci...
Unul dintre cele mai importante motive este faptul ca pe atunci nu se fuma ca acum...Domnii fumau tigarete sau pipe,insa nu constant,doar la evenimente importante,faptul acesta demonstrand masculinitatea,clasa si locul in ierarhia clasei sociale...O femeie admira un barbat care fuma...era atrasa de acesta pentru ca stia ce demonstra acest fapt...
Acum,insa,toata lumea fumeaza...se fumeaza extrem de mult,si din motive de genul"ma relaxeaza"[e adevarat ca induce o stare de relaxare,la fel ca si alcoolul,dar cred ca te poti controla si singur,de asta esti stapanul corpului tau],"e cool sa fumezi",pentru ca prietenii te privesc altfel...Tot mai multi tineri fumeaza de la varste tot mai fragede...tocmai am citit un articol cu un baietel din China de 2 ani si jumatate care poate fi considerat cel mai tanar fumator.Motivul?S-a nascut bolnav de hernie si neputand fi supus unei interventii chirurgicale,tatal sau i-a dat copilului pe cand el avea 18 luni o tigare pe care sa o fumeze in incercarea de a-i atenua durerea.Acum copilul a crescut,a ajuns la varsta de 2 ani si jumatate si fumeaza un pachet de tigari pe zi si nu se gandeşte sa se lase de acest obicei. De fiecare data
cand vede pe cineva fumand, el cere o tigara, iar daca este refuzat devine agitat si chiar furios...Tot omenirea e de vina...

9 comentarii:

Andrei Răduţu spunea...

Citind am ramas...cum spuneam si eu in http://trytothinknothingelsematters.blogspot.com/2009/07/surprinzator-sau-nu.html...parca nu mai inteleg nimic cateodata...

Printre Gânduri spunea...

da...fiecare zi e mai surprinzatoare...pacat ca suntem de cele mai multe ori surprinsi negativ...

Anonim spunea...

intr-adevar. sunt de acord cu tine. totusi, cred ca putem sa traim bine si in prezent,dar trebuie sa stim cum. totul depinde de noi.

Anonim spunea...

intr-adevar. sunt de acord cu tine.
dar cred ca putem sa traim bine si in prezent; trebuie doar sa stim cum. totul depinde de noi. stii cum se zice "cum iti asterni, asa dormi!"

Printre Gânduri spunea...

Putem trai bine si in prezent,numai ca secretul unei vieti frumoase il stim numai noi,si din pacate nu e suficient sa fim cativa impotriva a milioane,si uite unde se ajunge...

Fairy` spunea...

Eu sincer, n-as vrea sa traiesc in trecut. E adevarat ca desi nu am fi avut posibilitatile pe care le avem acum, am fi fost fericiti, dar nu mi-as dori sa traiesc intr-o lume cu mentalitatea de atunci.
Tu faci referire doar la tutun, dar nu si la celelalte aspecte.
E o lume in care, femeile erau slabe. Dovada, faptul ca admirau un barbat doar pentru ca fuma si insemna ca e "mascul" si locul lui in ierarhia clasei sociale. Ceea ce mie mi se pare cea mai mare porcarie.
Femeiele erau tinute acasa, sa nasca, sa faca mancare sau sa ii spele pe barbati. Femeile care lucrau erau doar servitoarele poate, de regula negresele, negrii fiind folositi pe post de "sclavi". Si culmea, munceau pentru cele care admirau "masculii".
Eu cred in egalitate si in respect reciproc pentru un om ca si persoana, nu ca fumator.
Parerea mea.

Unknown spunea...

Poate ca ar trebui sa acceptam prezentul asa cum este....
Erau femei si in secolele trecute, care fumau.Aveau chiar obiceiul de a fuma cu mana stanga, ca mana dreapta sa poata fi data barbatului sa o sarute, fara ca acesta din urma sa simta mirosul neplacut de tutun ars.
Bine inteles, femeile fumatoare erau cele din inalta societate, nu-si permitea doamna de clasa joasa sa atinga macar o tigara.
Dar cum sustin de ceva vreme incoace, poate ca in materie de tehnologie evoluam, dar in tehnici de supravietuire involuam!
Asa ca, la ora actuala mie una nu mi se mai mare ciudat sa vad laolata femei cu barbati fumand.

Zadkielix spunea...

Uite ca tu dezbati un subiect foarte sensibil...egalitatea de munca si de sanse!
Nu vreau sa ma exprim de ce parte sunt, insa, daca vei vizita si blog-ul meu iti vei da seama cine...te comenteaza!\
Multa bafta in continuare!
Si sa stii ca iti voi urmarii de acum incolo blog-ul! Fii foarte sigura, m-melle!
Crede-ma,viitorul e al unora ca tine ce gandesc si aspira asa ca tine!
Noroc si respectele mele!

crystalball spunea...

in trecut exista cenzura si educatia sau macar se incerca sa o ai.. acum nu mai exista nici una, nici alta. omul are libertatea de a alege orice! de la sortimente de mancare, perechi de blugi pana la educatie, el decide ce om vrea sa fie.
eu cred ca omului de azi ii lipseste constiinta, iar cum societatea nu promoveaza nimic bun, omul nu este interesat, asa se umple tara de prosti, cu noroc, care ajung in functii mari si nu fac nimic. parintii nu mai au autoritate si nici nu se mai ocupa de educatia copilului sau de acesta, sunt mult prea ocupati... asadar faptul ca un copil fumeaza sau intra in coma alcoolica la 2 ani este rezultatul unei societati dezinteresate de viitorul ei, de viata. a unei societati needucate.